Четвърта степен на риск обявиха у нас: Не пътувайте до Китай!

След съвещание при Борисов: Мерките за контрол са затегнати
Обновена: 1 фев 2020 16:14 | 1 фев 2020 16:12, Веселина Йорданова
88
Четвърта степен на риск обявиха у нас: Не пътувайте до Китай!
Снимка: Правителствена пресслужба

Четвърта степен за риск е обявена като предупреждение към българските граждани да не пътуват до Китай. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева след съвещание при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Няма как да забраним на българските граждани да пътуват до Китай. Молим ги обаче да осъзнаят високата опасност от разпространение на коронавируса и да не пътуват дотам поне в следващите няколко седмици, докато светът не намери решение на проблема, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Oще днес ще затегнем мерките за контрол, така че хората да са сигурни, че правим всичко възможно. Рискът в момента е много голям, обяви премиерът.

В съвещанието при него участваха още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, както и представители на компетентните органи, които следят ситуацията с коронавируса.

Участниците в съвещанието са набелязали редица мерки за опазване на здравето на българските граждани.

Има готовност за обявяване на пета степен на риск другата седмица, която означава забрана за пътуване до Китай.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 4 години
Питам се: Кога наш боко лъже? - преди 3-4 дни казваше, че няма никаква опасност, а днес пък била голяма опасността... Или пак така го е изкомандорил големиьот брат!?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага почвам да не пътувам за Китай!
64
5
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
Човек посети си доктора да ти смени хапчетата, тия не работят. По германските медии съобщават че вируса не е така опасен колкото го раздуват, има жертви но са предимно стари хора които са имали или имат друго тежко заболяване. Много малък бил риска да се развие в Европа, за да се нарече опасен. От грип умират годишно много повече. В България го има този вирус във всяка медия и вестник, все едно е животозастрашаващ за населението, политиците са по-опасни те убиват целогодишно много повече...
63
2
 
8
 
! Отговори
Жуки преди 4 години
Работата е сериозна. Носете си новите дрешки, яжте, пийте си каквото имате и да ви не пука. България е защитена територия отгоре. Да му мислят тези дето досега живееха наготово.
62
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най новото е че вируса е изпуснат от китайска или от великобританска лаборатория. Мутира много бързо и е предвидено да убие 65 милиона в целият свят според създателите му. Един от финансистите на лабораторията във великобритания за създаване на вируса е Бил гейтс. Гответе се за Пандемия. България трябва да затвори границите и да свали самолетите на земя докато отшуми пандемията. В противен случай плана Ран,-ът ще го преизпълним само за няколко месеца. А последният да заключи портата.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътниците, които не притежават собствена термокамера, ще бъдат задължително карантинирани за срок от два дни, ама ще платят като за 14, щото карантината е 40 дни. Моля, преди ползване на термокамерата не яжте боб с люти чушки, за да не изкривява резултата. През карантинния период ще бъдете хранени само с пици и палачинки, ако влизат през процепа под вратата. Вода на корем. От язовир Студена. Ако има.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже единствената термокамера е на летище София, втория етаж зад кафето вляво, след тоблероните и уискито, на вратата пише" "Не влизай! Само за служители на обсерватория "Рожен". Ключът е на рецепцията на хотел "Цура" в Смядово. Ще се върна до пет минути. Полусанитарен ден",молим влезлите в страната на някое от другите летища да се придвижат както намерят за добре на собствен ход, автостоп, трамвай, тролей, влак, тир, маршрутка, велосипед, ролкови кънки и др. до летище София за преглед.
59
4
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
нема се плашите, като почнете да Кащляте Кръв, Брюксел ще ви помогне... да бъдете погребан достойно!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е за молитва, че както България е подготвена и със застаряващо население, което е и групата със смъртните случаи, ще е трагедия. Властите няма как да предпазят. Да не се ходи в Китай и който е бил да си стои в къщи за 10на дни докато се види зле ли е, добре ли е. При съмнение се обажда по телефона, а не хуква сам към болницата. Изпраща се специална линейка и се вземат специални мерки. Къде е информацията за хората какво да правят при съмнения?
57
0
 
10
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Те щ го донесат тук. Ние няма нужда да ходим.
56
3
 
6
 
! Отговори
Скоро, много скоро преди 4 години
Самозабравилият се хомо сапиенс, наричащ себе си човек, скоро ще бъде изтребен заради собствената си алчост и наглост. Природата не прощава, при нея нямма подкупни адвокати и корумпирани съдии. Всичко и всички на кал.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"четвърта степен за риск е обявена като предупреждение към българските граждани да не пътуват до Китай." решиха проблема. нещо помещения за карантина, изследване на хора които са били там последния месец, маски, резерви, ала бала... то нема лекари и медицински сестри тъй че все тая. на самотек. както всичко останало. а като доде на главата на самолетчето при мис бюстиенце.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И студенти в Китай ..Ами да си стоят там..кво дират толкова далеч,
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моят коментар:1. Репортаж по БНТ - няма термокамери на летищата във Варна и Бургас, а в Пловдив - Не работи. Кацат по 15 полета на ден. Както и да е, мила родна картина.2. 4-та степен и 5-та степен приета от правителството включват забрана да пристигат у нас без 14 дни карантина граждани от страна където има вирус - а от Германия, Италия пристигат 10 ки хиляди. Най вече по сухопътните граници ***. Кой ще контролира тая фантасмагория?
52
3
 
15
 
! Отговори
До 61- в грешка си преди 4 години
Вирусът е клониран в английска лаборатория и пуснат от САЩ в Уанхан, защото знаят, че има и там такава. Месец преди това е правено учение за коронавирус от американци и е изготвена ваксина.
51
2
 
2
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До хахахаааЩом вземаш много за час колко е тарифата за половин
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и сега сме първа степен на риск от управлението на шайката
49
17
 
10
 
! Отговори
Прости Булгари преди 4 години
коментират при положение, че и 1% от Истината не знаят. А Истината е, че Апокалипсисът е тук и Всичките ще Умрете!! Това е Биологично Оръжие Избягало от Военната Лаборатория в Китай - има в генетичният си код дори 4-ри протеина от СПИН. Комунистите се надяваха с него да ни изтрепят и да наложат Диктатура над Планетата, но по Комунистически изпуснаха Патогена над Себе си - сега плачат, че са ни лук ял ни лук мирисал! А ЕвроСъюза ближе *** от Пекин и Вика Ох, че Вкусно, искаме още!!
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то туй не пътувайте до Китай го разбраха и бабите с 230лв пенсия ама дали ще си купят лекарство против вируси от 40лв как мислите -голяма комисия голямо нещо -там да се вижда по медиите че някой е заитересован-пък те нека се събират на комисии
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО-Препоръчва! Държавите имат суверенното право да предприемат всички мерки,които смятат,че са най добри за защита на техните граждани!И какви са мерките които предприема бедна България?